Boekgebruik

Hoe Faciliteren als Tweede Beroep ook te gebruiken Op de inscholing van 14 september had een deelneemster zich uitermate goed voorbereid. Haar man had haar het boek gegeven als een “moet je lezen”. Op systematische wijze had ze het boek doorgenomen en een aantal goede vragen geformuleerd. Drie dagen gewerkt. Een mooi voorbeeld van een Analytische Wijze. In haar werk als interim manager gecombineerd met de “Assertieve Wijze” en “Participative Wijze”. Na afloop concludeerde ze dat de waarde van de bijeenkomst de prijs ver oversteeg. Een mening die door de andere deelnemers gedeeld werd.

Niet iedereen bereidt zich zo degelijk voor: sommigen komen om een specifiek onderwerp te bespreken, anderen hebben een meer eclectische houding – “what’s in it for me?”. Soms wil iemand weten of het boek iets voor hem of haar is. Vaak passen de vragen van de deelnemers bij elkaar. Wat de redenen ook zijn, omdat de inscholing geen vast programma is, maar inspeelt op de vragen, de behoefte, ontstaat een levendige dialoog.

Over Jan Lelie

Loves to facilitate groups in complex situations
Dit bericht is geplaatst in metapraxis, Samenscholing met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.