Bijeenkomst mind@work en faciliteren communiceren

Beste vrienden en bekenden,

De volgende bijeenkomst is op 20 februari, van 13.00 tot 18.00, zie de website van mind@work

Waar sta je het komend jaar voor? Voor de groep. Als wat? Als facilitator? Trainer? Als projectleider? Als voorzitter, manager, teamleider? Of zit je voor een dialoog, gesprek of conversatie? …en waar sta je dan voor? … en wie stel je voor? Wat werkt er? … en waardoor werkt er, wat er werkt?

Praktische toepassingen
De afgelopen jaren heb ik een werkwijze uitgevonden, waarmee we groepen sneller en beter kunnen laten uitvinden “wat er speelt”. Daardoor kunnen ze elkaar beter “verstaan” en tot besluiten te komen. De wijze kan je zien als een praktische toepassing van de metapraxis (theorie over de handeling), zoals beschreven in Faciliteren als Tweede Beroep. Ze berust natuurlijk op de Legenda van Werkelijkheidsopvattingen van Will McWhinney.

Werken met metaforen
We gaan dieper in op het fenomeen van communiceren en ons gebruik van metaforen. Zo leiden op een bijna vanzelfsprekende wijze af, hoe je geest, je “mind” werkt. “Geest aan het werk”, of wel: mind@work. Je kent wellicht “breinfaciliteren”, of systemich werk, opstellingen en “clean language”. Hier maken we nog een stap verder: hoe werkt je geest, “de mind”? Hoe scheppen we een ons beeld van de wereld, stemmen we dat op elkaar af en hoe communiceren we met elkaar. Alles komt samen rond het centrale begrip “metafoor”, letterlijk “over-dracht”.

Communiceren verhelderen
Ik combineer het met ervaringen uit opstellingen en systemisch werk, werken met (LEGO™) figuren en kennis opgedaan uit mijn inmiddels omvangrijke bibliotheek over “meaning” en metaforen. De werkwijze – mind@work: Faciliteren van Verhelderend Communiceren – heb ik op diverse conferenties en trainingen uit¬geprobeerd en verbeterd. Het lijkt me nu tijd om je er kennis mee te laten maken. De workshop geef ik als een voorproefje. Voor deelnemers aan Kunstmest bied ik dit als een opfrismogelijkheid. Later in het jaar volgen trainingen en (begin 2019) een werkboek.

Voor wie?
Nieuwsgierige mensen, die willen weten, “wat werkt”. Iedereen die met teams, groepen of organisaties werkt; iedereen die wil weten hoe “mind@work” werkt.
Wanneer je deze keer niet kunt: geen probleem, de komende jaren gaan we dit verder uitvinden.

Hierbij nodig ik je uit om op mijn (nieuwjaars)bijeenkomst op 16 januari 2018 kennis te maken met de werk¬wijze, tevens 6 jaar na het verschijnen van mijn boek “Faciliteren als Tweede Beroep”.

13.00 – 16.30 Een interactieve workshop, waarin ik de techniek en methodes verklaar

Voor het eerste gedeelte vraag ik een deelnamevergoeding van 50 euro (ex btw). Eerdere deelnemers aan Kunstmest en IAF-leden bied ik een korting van 25 euro. Het tweede gedeelte mag je gratis meedoen, op voorwaarde dat je meedoet aan de conversatie.

Plaats: Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie, Geestbrugkade 32 en 35, 2281 CX Rijswijk

Over Jan Lelie

Loves to facilitate groups in complex situations
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.