Facilitatorgesprekken Haaglanden

Inbrengen van een eigen case door deelnemerBeste vrienden van het faciliteren,

Soms sta je er alleen voor. Je opdracht-gever vraagt een korte intake, heeft een lastig vraagstuk, je krijgt een “moeilijke” groep, met veel mensen en geen tijd of geld voor een co-facilitator. En evaluaties beperken zich tot een score.
Ook wil je verder, je persoonlijk blijven ontwikkelen. Wanneer je zelfstandig werkt, heb je soms behoefte aan overleg. Werk je bij een organisatie, dan wil je weleens over het hek kijken.

Carolien de Monchy en Jan Lelie startten op dinsdag 13 februari 2018 met een reeks gesprekken / intervisie traject voor en door mensen die groepsprocessen faciliteren (procesbegeleiders, faciliterende project professionals, consultants, beleidsmedewerkers, .. …) in Haaglanden in Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie.

We startten met zes deelnemers en zijn inmiddels zes bijeenkomsten verder. Iedereen is bijzonder enthousiast. De resultaten zijn zeer goed.

Een van de deelnemers heeft dankzij de intervisie na een eerdere afwijzing, alsnog een opdracht verworven. Een andere deelnemer voelde zich vrijer om – met succes – gedurfdere interventies aan te gaan.

Ons kader, ontwikkeld om intervisie uit te voeren op een faciliterende wijze, werkte perfect. De vragen en leerbehoeftes van deelnemers staan centraal. Tegelijkertijd willen elkaar leren, om elkaar te begeleiden. Een methodische aanpak, ondersteunt dat.

Door omstandigheden (verhuizing, ander (of geen) werk, deelname aan een andere intervisiegroep) gaan er een paar deelnemers stoppen in Haaglanden. We zijn op zoek naar nieuwe deelnemers, bij voorkeur binnen 20 minuten reistijd van Den Haag Centraal.

We vragen voor de begeleiding een bescheiden vaste bijdrage, om betrokkenheid te stimuleren. Daarboven komt een bedrag, wat je alleen betaalt wanneer je dat kan/wanneer het je dat waard is. We komen bij voorkeur bij elkaar op een “eigen” locatie. Kan dat niet, dan delen we de uitgaven.

Wil je meer weten? Mail me, janlelie@mindatwork.nl

De volgende bijeenkomst organiseren we op maandag 26 november, van 11.00 – 14.00. De locatie volgt nog. Er staat al een datum in januari, de volgende data in overleg.

Programma
00.00 Ontvangst
00.30 Aanvang, reflectie op geleerde
01.15 Keuze van een case en een werkvorm; Pauze
01.30 Case van een deelnemer
02.30 Afsluiting
03.00 Einde

CONTACT FORMULIER

Ik heb interesse in deelname aan de Facilitator Gesprekken Haaglanden.

Neem contact met me op

Neem contact met me opIk heb een andere vraagBenader me niet meer

Dit formulier zal alleen gebruikt worden voor de Facilitator Gesprekken Haaglanden, tenzij anders aangegeven.

Drs Carolien de Monchy CPF schreef “Praktijkboek Ontwikkelen als Professional” en is met Drs Jan Lelie CPF mede-oprichter van IAF-Nederland (International Association of Facilitation). Jan Lelie publiceerde “Faciliteren als Tweede Beroep – Omgaan met Verandering” en was co-editor van “Faciliteren zonder omwegen – 24 praktische toepassingen van faciliteren”. Ze organiseren deze sessie(s) op persoonlijke titel.