Facilitatorgesprekken Haaglanden

Beste vrienden van het faciliteren,

Soms sta je er alleen voor. Je opdrachtgever vraagt een korte intake, heeft een lastig vraagstuk, je krijgt een “moeilijke” groep, met veel mensen en geen tijd of geld voor een co-facilitator. En evaluaties beperken zich tot een score.
Ook wil je verder, je persoonlijk blijven ontwikkelen. Wanneer je zelfstandig werkt, ik hoorde laatst de term solopreneur, heb je behoefte aan overleg. Werk je bij een organisatie, dan wil je weleens over het hek kijken.

LET OP: de kennismakingsbijeenkomst is verschoven naar 7 december

Carolien de Monchy en Jan Lelie nodigen je hierbij uit om op donderdag 7 december aanstaande van 16.30 tot 18.30 aanwezig te zijn om in elkaars gezelschap een reeks gesprekken / intervisie traject op te zetten voor en door mensen die groepsprocessen faciliteren (procesbegeleiders, faciliterende project professionals, consultants, beleidsmedewerkers, .. …) in Haaglanden. Voorlopig kozen we als plaats Seats2meet, Haagse Toren, Rijswijkseplein 786, in Den Haag (bij station HS). Mogelijkerwijs wijken we uit naar een andere plek in Den Haag/Rijswijk. Een en ander op basis van gedeelde kosten, waarschijnlijk maximaal 25 euro.

Deelname staat open voor iedereen die met enige regelmaat groepen begeleidt, ondersteunt en behoefte heeft aan intercollegiale ondersteuning. We zoeken diversiteit in context – bedrijfsleven, overheden, (deels)vrijwilligersorganisaties, scholen, … – , onderwerpen, methoden en technieken en natuurlijk samenstellingen van je groepen. Iedereen brengt ten minste één eigen case in, het liefst een toekomstige situatie, en krijgt een keer de volle aandacht. We gaan uit van bijeenkomsten van circa drie uur aan de rand van de werkdag, en – indien mogelijk – op elkaars locaties. We streven naar groepen die in vaste samenstelling, met een redelijk hoge frequentie, regelmatig bij elkaar komen om met elkaar eigen ervaringen te delen. Definitieve deelname is niet vrijblijvend. Vandaar dat we ons willen beperken tot de Haagse regio (reisafstand 30 minuten van Den Haag Centraal).

Carolien heeft veel ervaring met intervisie en opzetten van intervisie trajecten, scholing, opleiding en bestuur. Jan heeft brede ervaring als facilitator, kennis op het gebied van psychologie, filosofie, groepsdynamica en veranderprocessen. We hebben een kader ontwikkeld om intervisie uit te voeren op een faciliterende wijze. Jullie vragen en leerbehoeftes staan centraal. Tegelijkertijd willen elkaar leren, om elkaar te begeleiden. We willen dat graag met jullie verder uitbouwen. Het heeft geen zin om een uitgebreide brochure te schrijven. Wil je meer weten: mail ons.

Programma
16.00 Ontvangst
16.30 Aanvang, kennismaken, check in
Uiteenzetten voorgesteld kader
Gesprek over “The good, the bad and the ugly” (wat valt goed, niet goed en wat valt tegen)
Conclusies en verder acties
18.30 afsluiting

Wanneer je verhinderd bent en mee wilt meedoen, laat het weten, dan houden we je op de hoogte.

CONTACT FORMULIER

Ik heb interesse in deelname aan de Facilitator Gesprekken Haaglanden.

Wanneer ik me inschrijf voor de vrijblijvende kennismakingsbijeenkomst Facilitator Gesprekken Haaglanden op donderdag 7 december 2017, Seats2meet, Haagse Toren, Rijswijkseplein 786, in Den Haag (bij station HS; locatie onder voorbehoud), zal ik meedelen in de kosten van de middag (maximaal 25 euro), ook wanneer ik onverhoopt verhinderd ben. Ik begrijp dat ik me altijd kan laten vervangen (met bericht).

Ik kom do 7 decIk kan dan niet, hou me op de hoogteBenader me niet meer

Dit formulier zal alleen gebruikt worden voor de Facilitator Gesprekken Haaglanden. Eventuele berichten worden na de eerste bijeenkomst verwijderd.

Drs Carolien de Monchy CPF schreef “Praktijkboek Ontwikkelen als Professional” en is met Drs Jan Lelie CPF mede-oprichter van IAF-Nederland (International Association of Facilitation). Jan Lelie publiceerde “Faciliteren als Tweede Beroep – Omgaan met Verandering” en was co-editor van “Faciliteren zonder omwegen – 24 praktische toepassingen van faciliteren”. Ze organiseren deze sessie(s) op persoonlijke titel.