Zelftest

“Iedere ingezette beweging roept een tegenbeweging op.” p 166

Dit boek gaat uit van het fenomeen dat veranderingen voortkomen uit en leiden tot verschillende, elkaar aanvullende en uitsluitende opvattingen over de werkelijkheid en de gegeven situatie. Uw opvattingen verschillen van die van anderen. Ze komen voort uit uw karakter, opvoeding, ervaringen en hangen af van de gegeven situatie. Echter, onze opvattingen komen uit dezelfde bron, hebben dezelfde oorzaken. De verschillende bestaan eigenlijk alleen uit verschillen in maten van deze archetypische opvattingen. De werkelijkheids-opvattingen uiten zich in verschillende leerstijlen (Kolb), psychologische typen (Jung, MBTI), teamrollen (Belbin), de metaforen van het brein (Herrmann), denkhoeden (De Bono) etc.. De meeste theorieën hebben daarbij een test ontwikkeld om deze verschillen te bepalen. In mijn boek ga ik hier dieper op in. Dit boek kan niet achterblijven met een eigen zelftest.

De test is nadrukkelijk alleen bedoeld als een verkenning van de diversiteit in types en een illustratie van het boek. Ook gebruiken we de resultaten om een gesprek te hebben over de ervaren verschillen. Na het invullen ervan krijgt u een score met een standaarduitleg. Wilt u meer informatie, is het resultaat onduidelijk, neem dan contact met ons op.

In samenwerking met Godard van Randwijck van vrs-it is een vertaling gemaakt van de test van Will McWhinney naar een web enquête. Deze vragenlijst vindt u hier:

Klik hier voor de test over Werkelijkheidsopvattingen

Om de vragenlijst te kunnen beantwoorden heeft u een e-mail adres en een pass word nodig. Heeft u nog geen e-mail ontvangen met uw password, neem dan contact op met ons.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.